Dr. Shelley G. Cole: Δέκα ιατρικά δεδομένα σχετικά με τα πειραματικά «εμβόλια» για την ασθένεια Covid-19

H Dr. Shelley G. Cole είναι Αμερικανίδα ιατρός γυναικολόγος. Ζει και εργάζεται στο Τέξας. Το 2013 εγκαινίασε μια καινοτόμο και αποτελεσματική προσέγγιση στην ορμονική θεραπεία με φυσικές βιοπανομοιότυπες ορμόνες. Εκτός από τις γυναικολογικές υπηρεσίες της προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ευεξίας σε ασθενείς με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης φαρμάκων. Ειδικεύεται στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα και προσφέρει συστάσεις για βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής.

(1) Δεν δρουν σαν εμβόλια, σύμφωνα με τον κοινό ορισμό ενός εμβολίου.

Στα πειραματικά εμβόλια COVID-19 χορηγήθηκε έκτακτη χρήση μόνο με βάση τη μείωση των συμπτωμάτων και όχι με βάση την πρόληψη της μετάδοσης του SARS-CoV­-2. Οι δοκιμές για το εμβόλιο της Moderna αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 27 Οκτωβρίου 2022 και για το εμβόλιο της Pfizer στις 31 Ιανουαρίου 2023. Τότε θα αναλυθούν τα δεδομένα και ενδεχομένως θα είναι δυνατόν να γνωρίζουμε εάν κάποιο ή και τα δύο υποψήφια εμβόλια μειώνουν τη μετάδοση ιών. Ποτέ προηγουμένως δεν συνέβη ένα υποψήφιο εμβόλιο να χορηγείται σε εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές του!

(2) Το πειραματικό «εμβόλιο» μειώνει μόνο τα συμπτώματα.

Τα ποσοστά αποτελεσματικότητας που αναφέρονται και που τα ανεβάζουν στο 90% και άνω, αφουρούν στη μείωση των συμπτωμάτων εάν κάποιος προσβληθεί από τον ιό SARS–CoV­–2 και όχι σε ανοσοποίηση έναντι του ιού. Γι’ αυτό το CDC (Centre for Disease Control) εξακολουθεί να συνιστά τη χρήση της μάσκας μετά τη λήψη του πειραματικού «εμβολίου». Και μετά τον «εμβολιασμό» διατρέχει κάποιος τον κίνδυνο να προσβληθεί από τον ιό. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν λαμβάνει κάποιος ένα παυσίπονο για τη μείωση του πόνου ενός πονοκέφαλου και όχι για τη θεραπεία ή την αποφυγή του πονοκέφαλου.

(3) Δεν χρειάζεται να εμβολιαστείτε εάν έχετε ήδη προσβληθεί από τον ιό  SARS-CoV-2.

Συνήθως οι άνθρωποι που πάσχουν από μια ασθένεια αναπτύσσουν φυσική, ισόβια ανοσία και δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουν ότι το SARS-CoV-2 είναι διαφορετικό από αυτή την άποψη. Από τις αρχικές δοκιμές των εμβολίων είχαν αποκλειστεί άτομα που είχαν ήδη ασθενήσει από Covid-19. Γιατί τώρα το συνιστούν το εμβόλιο σε άτομα που έχουν ήδη ασθενήσει; Αυτό είναι όντως περίεργο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το «εμβόλιο» μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο επικίνδυνο για άτομα που έχουν ήδη ασθενήσει με κορωνοϊό. Φαίνεται να αναπτύσσουν υπερβολική αντίδραση στο εμβόλιο.

(4) Το πειραματικό «εμβόλιο» χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία, που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ πριν σε ένα εμβόλιο.

Όλα τα τρέχοντα και τα προηγούμενα εμβόλια χρησιμοποιούν αντιγόνα, κάτι που το σώμα ανιχνεύει ως κάτι ξένο για εμάς. Μερικά από τα εμβόλια για την ασθένεια Covid-19 χρησιμοποιούν τροποποιημένο RNA για να προγραμματίσουν τα κύτταρα μας, έτσι ώστε να παράξουν αντιγόνο. Στη συνέχεια, αφού τα κύτταρά μας φτιάξουν το αντιγόνο, το ανοσοποιητικό μας σύστημα παλεύει εναντίον του. Για πρώτη φορά το ανοσοποιητικό σύστημα προσπαθεί να επιτεθεί σε κάτι που έχει φτιάξει το ίδιο το σώμα μας. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα θεωρήσει το σώμα μας ως «εαυτό του» ή ως κάτι «ξένο»; Αυτό πρέπει να μελετηθεί επισταμένα και προσεκτικά πριν από τη διανομή του εμβολίου σε εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους παγκοσμίως. Γνωρίζουμε ότι αυτοάνοσες ασθένειες θα εμφανιστούν, όπως συμβαίνει πάντα σε κάποιο ποσοστό τυπικών εμβολίων. Αλλά ανησυχούμε ότι θα είναι σε πολύ υψηλότερα ποσοστά με αυτή τη νέα τεχνολογία.

(5) Το «εμβόλιο» μπορεί να σας κάνει πιο άρρωστο από ό,τι εάν δεν το είχατε πάρει, ειδικά εάν είστε ηλικιωμένο άτομο.

Το «εμβόλιο» μπορεί να προκαλέσει μια παράδοξη αντίδραση, που ονομάζεται ADE Antibody-Dependent Enhancement. Αυτά τα ενισχυμένα αντισώματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τους ανθρώπους, καθώς βοηθούν πραγματικά τον ιό να εισέλθει στο κύτταρο! Εάν το εμβολιασμένο άτομο με ADE εκτεθεί αργότερα στον ιό, θα έχει πολύ πιο σοβαρή αντίδραση από ό,τι εάν δεν είχε λάβει το εμβόλιο. Μελέτες δείχνουν ότι οι ηλικιωμένοι μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε ADE. Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες δημιουργίας εμβολίου για την καταπολέμηση άλλων κορωνοϊών (SARS-CoV-1, MERS-CoV και RSV) απέτυχαν λόγω αυτής της εξαρτώμενης από αντισώματα ενίσχυσης (ADE).

(6) Έχουν αναφερθεί φλεγμονές στον πλακούντα εγκύων γυναικών που έχουν λάβει το εμβόλιο.

Προσοχή εάν επιθυμείτε μελλοντική εγκυμοσύνη! Το «εμβόλιο» έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί αντισώματα που να προσβάλλουν την ιική s-πρωτεΐνη. Αυτή η πρωτεΐνη είναι πολύ παρόμοια γενετικά με τις πρωτεΐνες που παράγονται από τον πλακούντα. Έχουν ήδη αναφερθεί περιπτώσεις φλεγμονής. Όσες γυναίκες και κορίτσια επιθυμούν μελλοντική εγκυμοσύνη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Δεν γνωρίζουμε επί του παρόντος σαφώς, όμως η δράση του «εμβολίου» θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική τεκνοποίηση.

(7) Υπάρχουν άλλα, αποτελεσματικά, ασφαλή και προσιτά φάρμακα πρόληψης και θεραπείας για τον Covid-19.

Περισσότερες από 250 μελέτες έχουν δείξει ότι η υδροξυχλωροκίνη ή η ιβερμεκτίνη είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και προσιτά φάρμακα για την πρόληψη και τη θεραπεία του Covid-19. Πρόσθετα συμπληρώματα όπως η βιταμίνη D3, η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος και η κουερσετίνη έχουν αποδειχθεί όλα ευεργετικά στην πρόληψη και στη θεραπεία του Covid-19. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ πιο λογικό να παίρνουμε φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί δισεκατομμύρια φορές σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία έχουν εγκριθεί από τον FDA (Food and Drug Administration) για δεκαετίες με θαμαστό ρεκόρ ασφάλειας, παρά να δοκιμάσουμε μια πειραματική νέα τεχνολογία.

(8) Οι θάνατοι λόγω του COVID-19 δεν δικαιολογούν τη χρήση οποιουδήποτε πειραματικού «εμβολίου».

Tώρα γνωρίζουμε το ποσοστό των θανάτων λόγω Covid-19 σε όλες τις ηλικίες στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το CDC (Centre for Disease Control) η πιθανότητα επιβίωσης, αφού προσβληθεί κάποιος από τον SARS-CoV-2 και χωρίς να του δοθεί καμία θεραπεία έχει ως εξής: ηλικία 0-19 (99,997%) 20-50 (99,98%) 50-69 (99,5%) και ηλικία άνω των 70 (95%). Το 80% των θανάτων είναι σε άτομα άνω των 70 ετών. Μόνο το 6% των θανάτων συμβαίνουν σε άτομα χωρίς προϋπάρχοντα γνωστά σοβαρά προβλήματα. Η μέση ηλικία θανάτου ενός ασθενή με Covid-19 υπερβαίνει το μέσο εθνικό προσδόκιμο ζωής. Έτσι, οι περισσότεροι από τους αναφερόμενους θανάτους πρόκειται για άτομα που πέθαναν με Covid-19 αλλά όχι από αυτόν. Το ποσοστό θανάτου από Covid-19 είναι πολύ χαμηλό για τους περισσότερους ανθρώπους και είναι παρόμοιο με το ποσοστό θανάτου λόγω της εποχιακής γρίπη. Θα θέλατε να πάρετε ένα πειραματικό φάρμακο που απλώς μειώνει τα συμπτώματα της γρίπης; Πρέπει να επικεντρωθούμε στις ομάδες υψηλού κινδύνου για θάνατο από Covid-19, δηλαδή στα άτομο 70 ετών και άνω με πολλαπλές ασθένειες.

(9) Οι γνωστοί κίνδυνοι των εμβολίων μπορεί να είναι σοβαροί.

Τα εμβόλια που υπάρχουν εδώ και χρόνια έχουν γνωστές παρενέργειες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται νευρολογικές παθήσεις, εγκάρσια μυελίτιδα, Bell’s Palsy, σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτισμός και Guillain-Barre (είδος παράλυσης). Αυτές οι παρενέργειες έχουν ήδη αναφερθεί και με τα νέα «εμβόλια» Covid-19. Επιπλέον αρνητικό για τα εμβόλια αυτά είναι ότι ο FDA περιόρισε τις δοκιμές της 3ης φάσης και συντόμευσε τις παραδοσιακές δοκιμαστικές περιόδους. Έτσι τώρα όλοι οι άνθρωποι του κόσμου λαμβάνουν μέρος στο μεγάλο αυτό πείραμα. Το «εμβόλιο» χορηγείται σε άτομα με χαμηλό έως εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο θανάτου (π.χ. νεαρά άτομα). Οι κίνδυνοι για τις περενέργεις του «εμβολίου» πρέπει να γνωστοποιούνται και να σταθμίζονται πριν κάποιος αποφασίσει να λάβει το «εμβόλιο».

(10) Τα πειραματικά «εμβόλια» πρέπει να συγκριθούν με άλλα θεραπευτικά φάρμακα, για να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ενδεχόμενη επικινδυνότητά τους έναντι του ενδεχόμενου οφέλους τους.

Κάθε φορά που παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο, πρέπει να αναρωτιέστε: Αξίζει να ριψοκινδυνεύσω; Το ενδεχόμενο όφελος θα είναι μεγαλύτερο από την ενδεχόμενη βλάβη; Εάν το «εμβόλιο» μπορεί να μειώσει μόνο τα συμπτώματα, γιατί να μην προτιμήσουμε άλλα φάρμακα, όπως η υδροξυχλωροκίνη, που κάνουν το ίδιο, χωρίς όμως να έχουν τις επικίνδυνες παρενέργειες του «εμβολίου»;

Πηγή

https://www.americasfrontlinedoctors.org/