Όχι στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς!

Κείμενο που διένειμε το Κίνημα «Χριστιανική Αντίσταση» στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου 2021 έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 23 Απριλίου 2021 ουσιαστικά επιβάλλουν με έμμεσο τρόπο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών με τα πειραματικά εμβόλια για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυβέρνησης:

  • Μόνο εμβολιασμένα άτομα δύνανται να εισέρχονται στους ναούς κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να μένουν υποχρεωτικά έξω (ανεξαρτήτως ηλικίας, προβλημάτων υγείας, χρόνου προσέλευσης, τακτικής συμμετοχής στον ναό κτλ)!
  • Από τις 10 Μαΐου σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση (χώρους εστίασης, γυμναστήρια, λιανικό εμπόριο, θέατρα κ.τ.λ.) ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει στην κατοχή του rapid test ή PCR ή να έχει εμβολιασθεί ή να έχει νοσήσει από κορωνοϊό τους τελευταίους 3 μήνες. Δηλαδή για να εισέλθουμε σε μια υπεραγορά για να αγοράσουμε προϊόντα θα πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι ή να έχουμε κάνει τέστ! Αλλιώτικα θα πρέπει να μείνουμε νηστικοί!

Τα πιο πάνω μέτρα είναι άκρως ανελεύθερα και προωθούν βάναυσες κοινωνικές διακρίσεις και κοινωνικό αποκλεισμό σε βάρος χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ή να διενεργήσουν οποιοδήποτε τέστ. Είναι απαράδεκτο να απαιτείται εμβολιασμός (ή οποιαδήποτε άλλη εξέταση ή επέμβαση) για να έχει ο πολίτης δικαίωμα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στη θρησκευτική λατρεία κ.ά. ή για να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες ή αγαθά. Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντίκειται σε διεθνείς συνθήκες (όπως η συνθήκη της Νυρεμβέργης). Ιδιαιτέρως η υποχρεωτική προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού για να εισέλθει κανείς εντός των ιερών ναών συνιστά ειδεχθές άπαρτχαϊντ (μεροληπτικό κοινωνικό διαχωρισμό), παρόμοιο με αυτό που εφαρμόστηκε σε καθεστώτα φυλετικών διακρίσεων. Θα έχουμε δύο κατηγορίες εκκλησιαζομένων: τους ανώτερους–προνομιούχους (εμβολιασμένους) και τους κατώτερους–είλωτες (ανεμβολίαστους)!

Ειδικότερα ως πιστοί Χριστιανοί έχουμε συνειδησιακή αντίθεση με τα εν χρήσει εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson and Johnson) καθότι αποδεδειγμένα για την παραγωγή τους ή/και για τον δοκιμαστικό έλεγχό τους χρησιμοποιούνται κυτταρικές σειρές που έχουν αναπτυχθεί από ιστούς εκτρωμένων εμβρύων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι οργανώσεις των χριστιανών ιατρών στις Η.Π.Α. (οι οποίες αριθμούν χιλιάδες μέλη) έχουν εκδώσει κοινή δήλωση με την οποία διαμαρτύρονται για αυτό το θέμα (βλ. https://www.cathmed.org/joint-statement-physician-support-for-ethical-vaccines/). Η έκτρωση είναι φόνος εκ προμελέτης αθώων ανυπεράσπιστων παιδιών και αρνούμαστε κατηγορηματικά να χρησιμοποιήσουμε εν γνώσει μας οποιοδήποτε σκεύασμα το οποίο σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το έγκλημα των εκτρώσεων και την ανήθικη παγκόσμια βιομηχανία αίματος που τις υποστηρίζει.

Επιλέον ως πιστοί Χριστιανοί λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τις προειδοποιήσεις αγίων της Εκκλησίας μας, με εξέχουσα μορφή τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη (†1994), οι οποίοι μας έχουν προειδοποιήσει εδώ και δεκαετίες ότι οι επιδημίες και τα εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης, εκφοβισμού και πειθαναγκασμού, για να επιβληθούν τα σχέδια μιας παγκόσμιας αντιχριστιανικής διακυβέρνησης (βλ. Αγίου Παϊσίου, Λόγοι Β΄, Πνευματική Αφύπνιση, σελ. 101). Δεν αρνούμαστε την πραγματική ύπαρξη των ασθενειών ούτε την επικινδυνότητά τους. Δεν αρνούμαστε ακόμη τη χρήση φαρμάκων ή εμβολίων γενικά. Αντιστεκόμαστε όμως στη χρησιμοποίηση των ασθενειών και των εμβολίων ως μέσων τρομοκρατίας και δικτατορικής επιβολής.

Τέλος μας ανησυχεί το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός ιατρών και άλλων ειδικών επιστημόνων, που έχουν σοβαρές επιστημονικές επιφυλάξεις για τα εμβόλια αυτά και για τις παρενέργειές τους, έχουν φιμωθεί και έχουν τεθεί στο περιθώριο, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προβάλλουν μονόπλευρα την υπέρ των εμβολίων άποψη δίνοντάς της μάλιστα τον μανδύα της «επιστημονικότητας», τη στιγμή που κορυφαίοι επιστήμονες στην πατρίδα μας και στο εξωτερικό έχουν αντίθετες απόψεις. Φρονούμε ότι αυτό συνιστά φαλκίδευση της αλήθειας και συστηματική πλύση εγκεφάλου, η οποία αντίκειται στις αρχές του ελεύθερου δημοκρατικού διαλόγου και της αντικειμενικής–σφαιρικής ενημέρωσης.

Ζητούμε από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αλλάξει αμέσως τακτική. Όποιος θέλει να εμβολιαστεί να είναι ελεύθερος να το πράξει, αφού προηγούμενως λάβει εκτεταμένη και σφαιρική ενημέρωση για το σκεύασμα που πρόκειται να λάβει. Όποιος δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί ή να διενεργήσει οποιοδήποτε τέστ να είναι εξίσου ελεύθερος να ακολουθήσει την επιλογή του, χωρίς να υφίσταται οποιεσδήποτε κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος του και οποιονδήποτε κοινωνικό αποκλεισμό.