Διαμαρτυρία εναντίον των υποχρεωτικών εμβολιασμών από το Κίνημα «Χριστιανική Αντίσταση»

Την Κυριακή των Βαΐων, 25 Απριλίου 2021, από τις 12:00 μ. μέχρι τις 1:00 μ.μ. το Κίνημα «Χριστιανική Αντίσταση» πραγματοποίησε ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Τα αιτήματα της διαμαρτυρίας ήταν τα εξής:

(1) Να μην γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

(Σεβασμός στην ελευθερία του κάθε ανθρώπου)

(2) Να μη χρησιμοποιούνται εμβόλια που έχουν σχέση με τις εκτρώσεις.

(Σεβασμός στην ιερότητα της ανθρώπινης ζωής)

(3) Να μην γίνονται κοινωνικές διακρίσεις και κοινωνικός αποκλεισμός σε βάρος όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

(Σεβασμός στην αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου)

Η διαμαρτυρία της «Χριστιανικής Αντίστασης» ήλθε ως απάντηση των μέτρων που εξήγγειλε η Κυπριακή Κυβέρνηση στις 23 Απριλίου 2021 βάσει των οποίων:

(α) Μόνο άτομα με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν να εισέρχονται εντός των ιερών ναών κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας 2021.

(β) Από τις 10 Μαΐου 2021 η είσοδος σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση ανθρώπων (συμπεριλαμβανομέων και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου) θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τέστ (PCR ή rapid) ισχύος μόνο 72 ωρών (3 ημερών).

Με τα μέτρα αυτά ο εμβολιασμός καθίσταται έμμεσα υποχρεωτικός. Στην Κύπρο το τέστ PCR στοιχίζει 50 ευρώ (απρόσιτο για χαμηλά αμοιβόμενους), ενώ για να κάνεις rapid test πρέπει να περιμένεις σε μακροσκελείς ουρές για πολλή ώρα (κουραστική και ψυχοφθόρα διαδικασία για να επαναλαμβάνεται κάθε 3 μέρες!). Είναι προφανές ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση, με το να απαιτεί τόσο συχνά τεστ, θα οδηγήσει σε νευρική κόπωση τους πολίτες που είναι επιφυλακτικοί απέναντι στα εμβόλια και έτσι θα τους αναγκάσει να εμβολιαστούν, χωρίς την πραγματική θέλησή τους.

Η διαμαρτυρία της «Χριστιανικής Αντίστασης» σημείωσε μεγάλη επιτυχία και διανεμήθηκαν πολλά διαφωτιστικά φυλλάδια του Κινήματος στους πολίτες που διακινούνταν στη Λεωφόρου του Προεδρικού Μεγάρου.

Εκπρόσωπος του Κινήματος ανέγνωσε τα αιτήματα και τις θέσεις της «Χριστιανικής Αντίσταση». Σχετικό κείμενο ανέγνωσε και εκπρόσωπος του Συνδέσμου «Γυναίκες Υπέρ της Ζωής». Ο εν λόγω Σύνδεσμος αγωνίζεται για την προστασία των αγέννητων παιδιών από το έγκλημα των εκτρώσεων και συμμετείχε επίσημα στη διαμαρτυρία του Κινήματός μας.